Sophia Bustin
I don't know either

About


Waar ik in de kern mee bezig ben is proberen mezelf te begrijpen. Van hieruit probeer ik de verbinding met de ander aan te gaan. Ik, Sophia Bustin (1995), ben altijd nieuwsgierig en van jongs af aan al bezig met onderzoeken en met tekenen 

In mijn bestaan ben ik tegen een aantal problemen aangelopen omdat ik heel intens voel. Ik bestempelde mijn gevoeligheid tot mijn persoonlijke onvermogen. Ik kon alleen nog maar mijn tekortkomingen zien. Met de tijd kwam ik erachter dat ik dit niet hoef te doen. Nu haal ik zelfs een bijzondere kracht uit mijn gevoeligheid. Deze kracht probeer ik tot uiting te laten komen in mijn kunst. Mijn werkwijze is erg intuïtief. Ik heb het vermogen om veel verbintenissen te zien en om daar mee te werken. Door mijn intensiteit heb ik een sterk empathisch vermogen ontwikkeld. Ik zie maskers en authenticiteit vrijwel zonder oordeel.


Mijn kunst begon vorm te krijgen na een project geïnspireerd op de positieve desintegratie theorie van Dabrowski. Dit mondde uit in een serie schilderijen die intense emoties laten zien. De ‘Prototypes’, de naam van deze serie, staan voor onze veelheid en verscheidenheid aan ervaringen. Elke emotie heeft in theorie een eigen prototype. Deze schilderijen zijn een middel om mijn, normaliter afgezonderde, gewaarwordingen over te kunnen brengen op de ander zodat ik de verbinding aan kan gaan. Ik wil mij focussen op het integreren van het intuïtieve in onze samenleving en het accepteren en vooral het laten floreren van (neuro)diversiteit. Actief de verbinding aangaan is hierbij belangrijk in mijn ogen, en door middel van schilderen kan ik dit realiseren. 

                                                                       

                                                                 
                                                                                                                                
 –

'